Etter omfattende forskningsarbeide, ble Solør-Odal bunaden for kvinner, i 1958 ferdig rekonstruert og godkjent av daværende «Landsnemnda for bunadsspørsmål». Signe Støve mottok Vardens Hederspris for dette arbeidet i 1958. Komplett bunad tilvirkes og selges kun av Tante Marie AS.
Bunaden er bygd opp rundt et snøreliv fra Solør, som skriver seg fra 1700-tallet. Det befinner seg nå på Glomdalsmuseet. Broderiet på skjorta stammer fra ei brudgomskjorte fra samme tidsepoke. Snørelivet tilvirkes i sort, rødt eller beige blomstret brokade, kantet med skinn. Livet har oppsplittede skjøter/flasker, som lukkes foran med sølvkjede tredd gjennom sølvmaljer.
Stakken har valgmuligheter på fire forskjellige farger: sort, blått, grønt eller rødt. Det er rynket, med et glatt stykke foran. Skjorta er i ubleket lin, med broderte stikninger og trådtagger langs hals- og håndlinninger.
Lua er i svart silke. Den har rynket pull og glatt pannestykke, kantet med en hvit blonde langs forkanten. Den har knytebånd som også kan henge løst ned. Både lue og snøreliv, er rekonstruert fra plagg som i dag er å se på Glomdalsmuseet.
Som ytterplagg brukes et svart vevet ullsjal med frynser. Svarte strømper og bunadsko hører til.Ei gammel selskapsveske fra Odal, var utgangspunktet for rekonstruksjon av vesken som i dag tilhører den originale Solør-Odal bunaden. Veska er tilpasset brokaden i vesten, og har bakstykke av skinn. Låsen er kopi av en gammel messinglås fra 1700-tallet. Brokadeveska tilvirkes og selges kun hos Tante Marie AS.
Sølvet til Solør-Odal bunaden består av sølvmaljer som sammen med den lange sølvsnora, hører med i vesten. Kun én sølje brukes, og det er utformet mansjettknapper til. Alt etter kopier av gammelt sølv fra distriktet. I senere år har vi laget tilhørende fingerring og ørepynt. Originalt sølv forhandles kun hos Tante Marie AS.
Les også: Nå kan du leie brudekrona Maria